The Hitcher

the-hitcher-posterThe Hitcher er en amerikansk thriller fra 1986. Medvirkende er Rutger Hauer, C Thomas Howell og Jennifer Jason Leigh. Regissør var Robert Harmon.

Handlingen i filmen kan raskt oppsummeres. Jim Halsey plukker opp en haiker på en øde strekning. Haikeren, John Ryder, viser seg å være en morderisk galning, og begynner en katt-og-mus-lek med Jim. Ryder dreper ikke Jim umiddelbart, men snart er Jim tvunget inn i Ryders mørke, sinnsyke verden. Jim blir etter hvert mistenkt for Ryders ugjerninger og blir forfulgt av politiet såvel som seriemorderen, og på toppen innleder han et bekjentskap med en ung kvinne, Nash. Nå blir også hun en brikke i Ryders spill.

Rollene innehas av Rutger Hauer, best kjent fra mesterverket Blade Runner fra 1982, og åttitallsstjernene C Thomas Howell (The Outsiders) og Jennifer Jason Leigh (Single, White Female). Den opprinnelige ideen og manus kom fra et ubeskrevet blad i Hollywood, Eric Red. Han viste kortfilmen sin til flere produsenter før han endelig fikk napp.

Filmen ble lunkent mottatt av kritikerne, men elsket av fansen, og har blitt noe av en kultklassiker de senere år. Den fikk sådan en remake med samme navn i 2007, med Sean Bean, Sophia Bush og Zachary Knighton i hovedrollene.