Mens man venter på skyss

Haiking innebærer nødvendigvis en god del venting. Noen ganger blir man plukket opp i løpet av et par minutter, men stundom må man vente i timevis før en barmhjertig samaritan kommer forbi. Dagens teknologi har på mange måter gjort denne ventetiden til et luksusproblem. Hva med for eksempel å laste ned Netflix-appen og se en film eller episode av favorittserien din på mobilen mens du haiker? Eller spille et morsomt spill? Å lese en papiravis mens du venter på noe hører fortiden til. Nå foregår alt fra nettbrettet eller mobilen din.

Moderne teknologi gjør haiking lettere

Den moderne haikeren er utstyrt med 4G mobile bredbånd og vet hvordan han skal bruke det for å komme seg fram. Sommeren 2015 har nemlig vært sommeren hvor haikerne virkelig har begynt å bruke moderne kommunikasjonsteknologi for hva den er verdt. Hvorfor vente i grøfta i timevis når du kan sikre deg skyss med et enkelt tastetrykk eller to?

Hvis du likevel må vente…

NetflixSelv om nye nettjenester har gjort det lettere å finne folk som skal i samme retning som deg, er det ikke fritt for at mange fortsatt må haike på gamlemåten, altså med tommelen i været. I så fall kan man som vi var inne på tidligere slå ihjel tiden med morsomme spill på mobilen eller nettbrettet. Aldri før har verdens befolkning lastet ned flere apper enn nå, og blant de mest populære har vært de såkalte «vente-appene» som brukes som tidsfordriv. Strømmetjenesten Netflix er allerede nevnt, men pengespill som de man finner hos NorskeSpill er et annet utmerket alternativ. Til dette finnes også mer eller mindre tøvete, men morsomme, mobilspill av alle slag. Mobilspillene har blitt populære i alle lag av befolkningen. Du ser dem bli spilt på bussen, trikken, toget og av folk som venter på neste skyss. Til og med statsminister Erna Solberg har innrømmet at hun spiler Candy Crush når hun venter på noe eller kjeder seg!

Miljøvennlig

Haiking var tidligere en ren nødvendighet for folk som måtte komme seg fra A til B og som hadde dårlig råd. I dag er aktiviteten utbredt blant ungdom som ønsker å reise utradisjonelt, bli kjent med lokalbefolkningen og som rett og slett ønsker å reise miljøvennlig. Aktiviteten kan nok tære på tålmodigheten til de fleste hvis ingen stopper, men har man batteri på mobilen sin så finnes det alltid håp.