Lang ventetid

Haiking – uforutsigbare reiser

liftaDet er kjempegøy å haike, alle som har prøvd den kontroversielle reisemetoden har kun flotte ting å si. Ja, det kan virke skummelt til å begynne med. Ja, fra tid til annen vil du møte underlige mennesker på veien. Men generelt er det altså både morsomt og spennende å haike. Det vet sikkert alle våre lesere her på Haiketorget! Det er noe spesielt med å haike, med hele prinsippet at man får skyss med andre reisende på veien – samtidig er det jo utrolig godt for miljøet. Kjører man en vanlig personbil alene, slipper man ut like mye skadelige stoffer som når man flyr! Derfor er det kun positive sider med haiking, så lenge du holder hodet kaldt og vet hvor grensene går. Haiking fungerer forskjellig fra land til land, der vet nok leserne våre også. Enkelte steder rekker du så vidt å løfte på tommelen før en bil stopper opp, mens andre steder blir du kanskje nødt til å vente i mange timer før en snill sjel lar deg sitte på. Man kan bli sur og gretten av slikt, men det er ikke mye man får gjort – folk er forskjellige, og enkelte nasjoner er mer åpne enn andre. Samtidig er det ofte man blir sliten selv, spesielt etter en lang dag med mange små haiketurer. Det er én ting å sitte i en bil halve dagen på vei mot sitt neste mål, det er en helt annen ting å bytte bil hver halvtime!

Løft humøret mens du venter

Uansett om du sitter på en landevei og venter på at noen skal stoppe opp, eller har bestemt deg for å hvile litt etter en lang dag på farten, kan du alltid finne på noe morsomt. Har man dog ingen behov for å slappe av, kan det fort bli kjedelig å vente på haik. Derfor kan det være greit å lese en bok, høre på musikk, eller spille et spill. Slik går tiden raskere og du føler ikke at du «taper» tid. Etter veldig lang tid får man kanskje lyst til å følge rådet til spilleautomaten Go Bananas! – og spille om noen kroner på et nettcasino for å få tiden til å gå. Har du hellet med deg, kan du jo til og med vinne flere tusen kroner som sikkert vil komme godt med på turen du har foran deg. Og vinner du ikke, har du i alle fall noe å gjøre mens du venter på neste skyss.

Tjen penger på veien

Om du ikke har tilkobling til nettet, men fortsatt vil tjene penger mens du haiker, er det alltid mulig å vise frem sine talenter på gata. Gateartister har man overalt, og de betaler ikke skatt. Sett frem et skilt som forklarer at du tjener penger til livets opphold mens du haiker, og syng en sang eller dans en dans – forbipasserende vil sikkert sette pris på litt underholdning. Kanskje vil en av dem til og med tilby hjelp? Overnatting, skyss, litt mat? Det finnes millioner av snille, varmhjertede mennesker der ute. Sørg for å treffe noen av dem på reisen!