Haiking på Island

Hvis du vil oppleve en billig og annerledes ferie, kan du dra på haiketur. Det er selvsagt ikke alle steder i verden det er like trygt å haike, så det gjelder å finne et fredelig land. Vi anbefaler Island. Haiking på Island er veldig trygt, ettersom landet har lite kriminalitet. Problemet kan være at det er langt mellom bilene på de mest øde strekningene, men til gjengjeld er innbyggerne vennlige, og tar mer enn gjerne med seg en haiketurist.

Hva er fordelene med å haike?

Når man haiker, reiser man billig, og man har også sjansen til å bli kjent med nye mennesker. Man kan møte folk man ellers aldri ville møtt, og det kan komme mange spennende samtaler ut av dette. Mange er litt skeptiske til å haike, og nordmenn er kjent for å være nølende til å ta med haikere. Islenderne er annerledes, og når noen stopper for å ta deg med, gjør de det fordi de gjerne vil snakke og ha selskap på turen. Kanskje de skal kjøre langt, og kjeder seg alene i bilen.

Hva kan man oppleve på Island?

island1Island er kjent for en utrolig vill og vakker natur, med fjell, isbreer, store, åpne sletter, og selvsagt varme kilder, geysirer og vulkaner. Vulkaner har påvirket både underholdning og kultur gjennom tidene, som i spennende filmer, eller tegneserier. Hvem har vel ikke vært med en tegneseriehelt til en skummel vulkan? Det finnes til og med spill som er inspirert av vulkaner, klikk her for å finne et hett, vulkaninspirert spill ved navn Hot Hot Volcano. Vulkaner dukker også opp i bøker og noen ganger på nyhetene, når de har store utbrudd. Er man riktig heldig når man haiker, kan man kanskje få bli med på kjøretur til en isbre eller en vulkan, for islenderne liker også å kjøre på breer og utenfor veiene.

Hva med været?

Selvsagt kan været være en utfordring. Som i Norge, kan det være både vått og kaldt på Island, selv om sommeren. Men da gjelder det å kle seg godt, og ta med masse godt humør. En haikeferie egner seg kanskje ikke for småbarn, for de kan fort bli lei av å vente i veikanten. Men tenåringer og voksne kan oppleve verden på en ny måte når de haiker.

Hvordan får man lettest haik?

Det er ikke alltid så lurt å vandre i vei på en øde vei og vente på skyss. Finn heller en bensinstasjon der du kan haike. Da kan du snakke med sjåførene før du går i bilen, og vurdere dem som personer først. Vær høflig og vennlig, og kle deg fint. Du trenger ikke finklær, men ikke vær skitten og fillete i tøyet. Ikke haik på motorveien, for det kan være vanskelig for bilene å stanse på slike steder. Finn et sted der det er lett for sjåførene å stanse, som et tettsted eller en rasteplass. Haik gjerne med trailere dersom det er mulig – de kjører ofte over lengre avstander. Prøv å få skyss fra en bensinstasjon til en annen, for eksempel. Mange veier fører til Rom, så tenk kreativt!